RO ENG BG
 
 
Egyéb szigetelo termékek
  Standard termékek
  ARTEC (APP) 0oCAlkalmazási területek: többrétegű szigeteléseknél, kevésbé igényes betontetöknél, alapoknál használják, parazáró rétegkent is.
 NOVATEC (APP) -5oCFelhasználási területek: igényesebb szigeteléseknél, egy- vagy több rétegben, lapos és ivelt tetöknél, alapoknál stb.
 ARMATEC (APP) -10oCFelhasználási területek: nagyon igényes szigeteléseknél, ahol elengedhetetlen követelmény a jó rugalmasság és az ellenállás a mechanikus stresszre.
 ELASTECH 500(SBS) -10oCFelhasználási területek: igényesebb munkálatoknál, fémvázra épitett lapos vagy ferde tetöknél, hidrotehnikai munkálatoknál stb.
 ELASTECH 1000(SBS) -15oCFelhasználási területek: igényesebb munkálatoknál, fémvázra épitett lapos vagy ferde tetöknél, hidrotehnikai munkálatoknál stb.
 ELASTECH 3000(SBS) -20oCFelhasználási területek: egyrétegu vagy többrétegu igényesebb szigeteléseknél, lapos vagy dölt tetöknél, alapoknál, parkolóknál ahol a mechanikai igénybevétellel szembeni elenállás és jó rugalmasság elengedhetetlen követelmény.
 ELASTECH 5000(SBS) -25oCFelhasználási területek: nagyon igényes szigeteléseknél, ahol a mechanikai igénybevétellel szembeni elenállás és jó rugalmasság elengedhetetlen követelmény.

  Professzionális termékek
 ARCO THERMO AD (V,P)Felhasználási területek: höérzékeny felületek – expandált polistirol, vagy fa. A felülethez való tökéletes tapadás az anyag felsö felületének melegitésekor történik, az anyagba kevert höre tapadó adalékok aktiválódásakor.
 ARCO AUTOADHESIVETuzveszélyes helyeken, höre érzékeny felületeken használják.
 ARCO UTILEgy speciális lemez amelynek hordozófátyla könnyu, rugalmas és nagyon ellenálló szakitással és hasitással szemben, egyik oldalán impregnálva. A rögzités mechanikusan történik, fém- vagy kerámiacserepek alá.
A lemez vizhatlan de páraáteresztö.
 ARCO RESPIRANTEEgy speciális lemez amelynek hordozófátyla könnyu, rugalmas és ellenálló szakitással és hasitással szemben, mindkét oldalán impregnálva. A rögzités mechanikusan történik, fém- vagy kerámiacserepek alá. A lemez vizhatlan és parciálisan páraáteresztö.
 ARCO RFCTöbbrétegu speciális bitumenes lemez, amelyet régi szigetelések felújitása használnak palazúzalékkal.
 ARCO FORATOEgy üvegfátyol hordozórétegu, perforált bitumenes lemez, amelyet páranyomás kigyenlitö, páraelvezetö rétegként használnak.
 ARCO ANTIROOTPlasztomer polimerekkel és speciális vegyi adalékokkal modifikált bitumenes lemez, amelyek meggátolják, hogy a gyökerek áthatoljanak a lemezen. Zöldtetök, talajban lévö szerkezetek (alapok, alagutak) szigetelésére használják.
 ARMEX ROOF
   - PLASTOEgy olyan lemez amely alapja a plasztomer polimerekkel modifikált desztilált bitumen, üvegszövettel eröritett, SUNBOND tipusú polieszter fátyollal. Igényes szigeteléseknél használják elsö rétegként panel – közeggyapott – lemez rendszereknél. A lemez rögzitése a palához öncsavaró teleszkópikus csavarokkal történik.
A lemez hideghajlithatósága -5oC.
   - ELASTOElastomer polimerekkel modifikált bitumenes lemez, SPUNBOND tipusú polieszterfátyollal, mely üvegrost hálóval van erösitve, panel – közeggyapott – lemez rendszerek. A lemez rögzitése a palához öncsavaró teleszkópikus csavarokkal történik.
A lemez hideghajlithatósága -15oC.
   - ELASTO THERMO ADA hordózáfátyol összetételének köszönhetöen nagy szakitószilárdsággal, és különsen jó mechanikus tulajdonságokkal rendelkezik. Szendvics panelek, EPS, közeggyapott felületeken használható. A felülethez való tökéletes tapadás az anyag felsö felületének melegitésekor történik.
 ARMEX BRIDGE
   - PLASTO (homok/TNT)Egy olyan bitumenes lemez amelynek alapja a plasztomer polimerekkel (APP) modifikált desztilált bitumen, üvegszövettel erösitett, SPUNBOND tipusú polyester fátyollal. Felhasználási területek: a nagy jármuforgalomnak kitett struktúrák szigetelése: közúti – és vasúti hidak, autópályák, alagútak stb.
   - ELASTO (palazúzalék/TNT)Egy olyan bitumenes lemez amelynek alapja az elasztomer polimerekkel (SBS) modifikált desztilált bitumen, üvegszövettel erösitett, SPUNBOND tipusú polyester fátyollal amelyik különlegesen ellenálló nyújtással és perforálással szemben. Felhasználási területek: a nagy jármuforgalomnak kitett struktúrák szigetelése: közúti – és vasúti hidak, autópályák, alagútak stb.
    - THERMO AD Felhasználási területek: ezek a kiválló tulajdonságok bitositják ezen termékcsalád fontos szerepét a nagy jármuforgalomnak kitett struktúrák szigetelésénél (közúti – és vasúti hidak, autópályák, alagútak), mint szigetelö réteg az alapréteg és a friss aszfaltburkolat között. A membrán az alapra hoátadással fog ráragadni, a frissen öntött aszfalt által kibocsátott hot felhasználva.
 ARMEX DURAGRID GEO-TEgy összetett többrétegu lemez, amelyet dupla hordozófátyol alkot egyenként külömbözo polimerekkel (APP/SBS) aditivált bitumen keverékkel és hore tapadó anyagokkal modifikálva. A hordozóbetétet úgy tervezték, hogy csökkentse az aszfaltrétegek közti súrlódásból, nyúlásól keletkezo igénybevételt és áthidalja a repedéseket. A membrán az alapra hoátadással fog ráragadni, a frissen öntött aszfalt által kibocsátott hot felhasználva (European Patentee ARCON A960/2006).
   
  Minösitések
ARTEC (APP) 0oC  
Az ARTEC egy olyan termékcsalád amelynek alapja a plasztomer polimerekkel modifikált desztilált bitumen, a hordozóréteg egy speciális rácsozattal erősitett polieszter fátyol (P), vagy egy hosszanti esösitéssel rendelkező üvegszövet (V).

A lemez modifikált összetétele  megvédi a korai elöregedéstől valamint  jó hajlékonyságot biztosit alacsony hőmérsékleten is és tartosságot.

Az ARTEC P és PA lemezek jó mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek amelyet a speciális rácsozattal erősitett polieszter fátyol biztosit.

Az ARTEC V és VA lemezek nagyon jó méretstabilitással rendelkeznek, ezért használják alaprétegként vagy végső rétegként két- vagy többrétegű szigeteléseknél (V + PA vagy P+ VA).

Az ARTEC PA és ARTEC VA lemezeket palazúzalékot tartalmazó felső réteggel forgalmazzák.

A palazuzalék a lemez felső felületét védi a napsugaraktól valamint az ultraibolya (UV) sugaraktól ugyanakkor esztétikailag is meghatározza a munkálatot.

A lemeznek  10 cm - es átlapolási felülete van  a széleknél és 15 cm – es átlapolási felülete a végeknél.

Az ARTEC P és V lemezeket  homokot tartalmazó felső réteggel gyártják.

Az ARTEC lemezek alsó felületét egy hőre lágyuló polietilén fólia védi amely meggátolja a feltekercselt lemez összeragadását ugyanakkor elolvad a lángal töténő melegites során.

Az aljzatra való ragasztáskor a  megfelelő hőmérsékletet ellenörizhetjük figyelve a lemez hegesztő oldalán lévő négyzet alakú kidomborodó jelt.

A bitumenes lemez túlmelegitése esetén a hordozó betét is megsérülhet.

Felhasznásási területek: kevésbé igényes munkálatoknál, lapos betontetőknél, alapoknál, párazáró rétegként, stb.
letölteni a technikai adatlapot
PDF
minimális elöirások

    SIKA ROMANIA SRL                                    
    Sf. Gheorghe
    Tel. : +40 - 267 - 314229  Fax : +40 - 267 - 351896
    E-mail : office@arcon.com.ro

    All rights reserved SC SIKA ROMANIA SRL ©2020
 

Design by FREESIGN