ENG HUN BG
 
 
 
» Brandul ARCO recunoscut de piata – certificat Best Buy Award
 
Untitled Document
ARCON investeste in tehnologii performante la Sfantu Gheorghe

Arcon va deschide in Sfantu Gheorghe, la jumatatea lunii iunie, a doua linie de productie de polistiren expandat. Odata cu noua facilitate de productie, capacitatea instalata a celor doua linii va ajunge la 900.000 mc, fabrica fiind, probabil, cea mai mare din Romania.

“Am adus la Sfantu Gheorghe cele mai noi tehnologii de productie la nivel european, avand acum doua linii complete de productie, ceea ce inseamna ca putem face fata oricaror solicitari calitative si cantitative. Vizam prima pozitie pe piata polistirenului expandat in Romania, dar si o prezenta in zonele limitrofe” declara Ioan Titeiu, Director General Arcon.

Noua investitie a fost demarata in 2008 prin extinderea halelor de productie si depozitare. In 2009 echipamentele au fost contractate de la producatorul italian Nuova Idropress, iar in 2010 au urmat fazele de instalare, testare si, in cele din urma, demarare a productiei.

“Acum, dupa o iarna grea si o primavara dificila din punct de vedere economic, ambele linii de polistiren ale Arcon sunt pregatite pentru a acoperi deficitul de materiale care va exista in piata in a doua parte a anului. Daca pana in urma cu cateva luni anuntam ca putem acoperi cu polistiren 5500 de blocuri, incepand cu luna iunie, numarul acestora se va dubla”, precizeaza Ioan Titeiu.

Prima linie de polistiren expandat a fost inaugurata in octombrie 2005, iar investitia totala a companiei Arcon in acest sector se ridica la peste 8 milioane de euro. Pentru acoperirea cererii in zona programelor de termoizolatii, compania Arcon a dezvoltat propriul sistem termo - ARCOTHERM, care a fost implementat in primul proiect din Romania de reabilitare termica integrala a unui cartier de blocuri de locuinte.

Totodata, compania Arcon are in curs de patentare la OSIM si sistemul inovativ de reabilitarea al acoperisului - Arco termo-hidro, bazat pe membranele termoadezive si polistiren expandat profilat. Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc.

In prezent compania are 160 de angajati specializati in sectorul industrial si de constructii. Arcon este, de asemenea, si cea mai mare companie romaneasca producatoare de membrane bituminoase cu elastoplastomeri pentru hidroizolatii. Dezvoltarea capacitatilor de productie, din punct de vedere al calitatii si volumelor, a permis companiei Arcon sa iasa in afara granitelor cu exporturi de membrane bituminoase, acestea atingand o pondere de aproximativ 10 procente din totalul afacerilor pe zona de membrane.

Cele mai importante piete accesate pana in prezent sunt Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia, Danemarca. (arcon.com.ro)

   
    Toate drepturile rezervate SC ARCON SRL ©2012
 

Design by FREESIGN