ENG HUN BG
 
 
  Gama Standard
  ARTEC 5 (APP) -5oCDomenii de utilizare : lucrari multistrat de complexitate usoara, acoperisuri plane pe structura de beton, fundatii, bariera de vapori.
 NOVATEC (APP) -5oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate medie, monostrat si multistrat, acoperisuri plane si curbe, fundatii, etc.
 NOVATEC PLUS (APP) -5oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate medie, monostrat si multistrat, acoperisuri plane si curbe, fundatii, etc.
 ARMATEC (APP) -10oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate ridicata unde rezistenta mecanica si flexibilitatea sunt imperios necesare.
  ARMATEC PLUS (APP) -10oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate ridicata unde rezistenta mecanica si flexibilitatea sunt imperios necesare.
  ELASTECH 1000 (SBS) -15oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate medie si mare, monostrat si multistrat, acoperisuri plane si curbe pe structura metalica, lucrari hidrotehnice etc.
  ELASTECH 1000 PLUS (SBS) -15oCDomenii de utilizare : lucrari multistrat de complexitate medie si mare, acoperisuri plane si curbe pe structura metalica, lucrari hidrotehnice, etc.
  ELASTECH 3000 (SBS) -20oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate medie si mare, monostrat si multistrat, acoperisuri plane si curbe, fundatii, parcari - unde rezistenta la stress mecanic si flexibilitatea sunt necesare.
  ELASTECH 3000 PLUS (SBS) -20oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate medie si mare, monostrat si multistrat, acoperisuri plane si curbe, fundatii, parcari - unde rezistenta la stress mecanic si flexibilitatea sunt necesare.
  ELASTECH 5000 (SBS) -25oCDomenii de utilizare : lucrari de complexitate ridicata unde rezistenta mecanica si flexibilitatea sunt imperios necesare.
 DECOBITDomenii de utilizare : sub tigle metalice, tigle ceramice, sindrile bituminoase. Aplicare : prin fixare mecanica.
 ROOFTECDomenii de utilizare : sub tigle metalice, tigle ceramice, sindrile bituminoase. Aplicare : prin fixare mecanica.

  Gama Profesional
 ARCO THERMO AD (V,P)Membrana conceputa pentru hidroizolarea suprafetelor termosensibile (polistiren expandat sau extrudat). Aderenta la suport se realizeaza plin aplicarea flacarii pe suprafata superioara a membranei si activarea in acest fel a aditivilor termoaderenti inglobati.
 ARCO AUTOADHESIVEAplicare pe suprafete termosensibile sau in locurile unde utilizarea focului este restrictionata.
 ARCO ALUTOPMembranele ARCO ALUTOP sunt fabricate cu finisaj superior din folie de aluminiu gofrata. Folosirea foii de aluminiu ca finisaj superior asigura pe langa o hidroizolare completa, o protectie suplimentara a membranei– prin efectul de reflexie a caldurii si a radiatiilor
 ARCO FORATOMembrana bituminoasa perforata, cu armatura din fibra de sticla, folosita ca strat de difuzie.
 ARCO ANTIROOTMembrana bituminoasa speciala, aditivata cu polimeri plastomeri si cu aditivi biocizi, care impiedica penetrarea radacinilor in structura membranei. Se utilizeaza la impermeabilizarea structurilor ingropate in pamant (tunele, lucrari hidrotehnice,fundatii, gradini suspendate, etc.).
 ARCO BIARMATOMembrana bituminoasa speciala, aditivata cu polimeri elasto-plastomeri avand o armatura dubla alcatuita dintr-o tesatura netesuta de poliester si un voal de fibra de sticla, conferind astfel produsului deosebite caracteristici mecanice.
 ARCO BARIERA VAPORIMembrana special conceputa pentru a asigura o protectie totala la permeabilitatea vaporilor.
 ARCOTHERM DX2ARCOTHERM DX2 este o membrana speciala, cu trei functionalitati diferite inglobate in aceeasi membrana.
 ANTIRADON PLUS ALUMembrana bituminoasa special conceputa pentru a asigura o protectie ridicata impotriva emanatiilor concentrate de radon. Structura bituminoasa deosebit de compacta impreuna cu filmul de aluminiu dispus la nivelul armaturii asigura impermeabilitatea totala a membranei la difuzia vaporilor de gaz.
 ARMEX ROOF
   - PLASTOCompozitia armaturii confera membranei deosebite proprietati mecanice si rezistenta mare la sfasiere, fiind utilizata la hidroizolarea structurilor din tabla cutata - vata minerala - membrana. Fixare membranei de tabla cutata se face mecanic cu suruburi autofiletante telescopice. Flexibilitatea la rece a membranei este de -5 grade Celsius (aditivare APP).
   - ELASTOCompozitia armaturii confera membranei deosebite proprietati mecanice si rezistenta mare la sfasiere, fiind utilizata la hidroizolarea structurilor din tabla cutata - vata minerala - membrana. Fixare membranei de tabla cutata se face mecanic cu suruburi autofiletante telescopice. Flexibilitatea la rece a membranei este de -15 grade Celsius (aditivare SBS).
 ARMEX BRIDGE
    - PLASTO (nisip/TNT/ardezie)Membrana bituminoasa modificata cu polimeri plastomeri de tip APP avand o armatura poliesterica tip SPUNBOND cu rezistenta deosebita la tractiune si incarcare statica. Domenii de utilizare : hidroizolarea structurilor supuse solicitarilor de trafic greu, poduri rutiere si cale ferata, viaducte, autostrazi, etc.
   - ELASTO (nisip/TNT/ardezieMembrana bituminoasa modificata cu polimeri elastomeri de tip SBS, avand o armatura poliesterica tip SPUNBOND cu rezistenta deosebita la tractiune si incarcare statica. Domenii de utilizare : hidroizolarea structurilor supuse solicitarilor de trafic greu, poduri rutiere si cale ferata, viaducte, autostrazi, etc.
   - THERMO AD (nisip/TNT/ardezie)Membrana bituminoasa modificata cu polimeri plastomeri de tip APP si aditivi termoaderenti. Aderenta la suport se realizeaza prin preluarea caldurii asfaltului proaspat turnat si activarea aditivilor termoaderenti. Domenii de utilizare : hidroizolarea structurilor supuse solicitarilor de trafic greu, poduri rutiere si cale ferata, viaducte, autostrazi, etc.
 ARMEX DURAGRID GEO-TMembrana speciala composita avand doua straturi distincte de masa bituminoasa, aditivate cu polimeri tip APP,SBS si aditivi termoaderenti. Armatura este special proiectata pentru ranforsarea imbracamintei rutiere prin absorbtia eforturilor de forfecare si intindere. Aderenta se realizeaza prin preluarea caldurii asfaltului si activarea aditivilor termoaderenti (Patent European ARCON A960/2006).

Obs.
Produsele care au si indicativul HP in denumire contin parametrii modificati față de standardul de produs .

ARMEX DURAGRID GEO-T

BREVET INVENTIE
RO 2006-00960

ARMEX DURAGRID GEO-T este membrană composită multistrat pentru hidroizolarea şi ranforsarea imbrăcămintei rutiere, alcătuită dintr-o armătură dublă impregnată cu două straturi individual diferite de bitum aditivat cu polimeri APP / SBS şi aditivi de aderenţă, compactate intre un voal de ţesătură de polipropilenă ca strat de protecţie superior şi un film siliconat la partea inferioară ce se desprinde inainte de punerea in operă.

Caracteristica de hidroizolare a membranei composite derivă din insăşi compoziţia sa, in vreme ce caracteristica de ranforsare, armare şi intârziere a propagării fisurilor derivă din utilizarea unei armături speciale.

AVANTAJE
Sistem hidroizolant.  
- Blochează ascensiunea apei din pânza freatică din stratul de bază inspre  stratul superior de uzură al imbracămintei rutiere. Apa, prin cicluri de ingheţ-dezgheţ deteriorează in timp structura drumului, la nivelul zonei de separaţie a celor două straturi.
- Blochează accesul apei acumulate din intemperii prin eventualele fisuri din stratul de uzură inspre stratul de bază al drumului. Sub presiunea exercitată de roţile autovehiculelor, apa poate genera eforturi orizontale de forfecare sau despicare a fisurilor. Sistemul se constituie astfel ca un strat impermeabil, dând timp fundaţiei să dreneze apa iar stratului de uzură să evacueze apa prin evaporare.
- Sistem de ranforsare şi armare rezistent la stres mecanic.
-
Reduce sau blochează propagarea fisurilor din stratul suport al drumului către stratul de uzură prin preluarea tensiunilor existente intre straturi şi impiedică formarea de noi fisuri. Armătura utilizată şi special proiectată pentru acest produs are caracteristici mecanice deosebite, in special cele de rezistenţă şi alungire la rupere cât şi de incărcare statică.
-Coeziune perfectă in structura îmbracămintei rutiere datorită compoziţiei speciale a masei bituminoase şi a aditivilor termoactivi folosiţi.
- Aplicare facilă şi autofixarea membranei prin termoaderenţă
-
Suprapunerea capetelor şi a părţilor laterale, prin dezlipirea benzii siliconate de 10 cm
- Stabilitatea formei şi implicit a caracteristicilor diafragmei composite prin utilizarea unei mase bituminoase pe bază de APP, rezistentă la temperaturi ridicate.
- Folosirea unui material special de protecţie a suprafeţei diafragmei, voalul sintetic de polipropilenă
-
distribuie uniform sarcinile aplicate
- măreşte coeziunea particulelor din masa asfaltică cu cele ale membranei
- protejează membrana după aplicare
- Reduce timpul de lucru. După fixarea membranei pe stratul suport, este permisă circulaţia utilajelor de asfaltare.
- Economii la intreţinerea drumurilor estimate la cel puţin 50%

descarca fisa tehnica
ARCO
descarca descriere si date tehnice
ARCO
RAPORT DE CERCETARE - Încercari de laborator în vederea determinarii performantei produsului în lucrari de drumuri
PDF
instructiuni minimale de aplicare

    SIKA ROMANIA SRL                                                      
    Fabrica de membrane bituminoase
    Sf. Gheorghe, str. Infundata Nr.4
    Tel. : +40 - 267 - 314229  Fax : +40 - 267 - 351896
    E-mail : office@arcon.com.ro

   SIKA ROMANIA SRL ©2020
 

Design by FREESIGN